Droogboren d.m.v. rotorpercussie boorhamers
Jowenko Fabricage & Industriële Dienstverlening B.V. boort met zeer grote regelmaat grotere aantallen gaten in beton ten behoeve van het aanbrengen van wapening (stekken). Om aan de wensen van de opdrachtgevers te kunnen voldoen beschikt Jowenko over meerdere geavanceerde boormachines:

Enkele van deze machines zijn in staat om in elke gewenste richting te boren (vanaf Ø 25 mm. tot Ø 76 mm.). Deze machines zijn uitgerust met digitale instrumenten zodat de machinist exact kan aflezen onder welke hoek er geboord wordt.

Verder beschikt Jowenko over twee Montabert boorlafettes met hydraulische aandrijving. Gemonteerd aan een bandenkraan kan hiermee zeer flexibel gewerkt worden en is een hoge booropbrengst gegarandeerd. Op deze machines zit een aansluiting voor stofafzuiging.

De grootste boormachine binnen het bedrijf is een zelf-aangedreven rupsboormachine van het merk Tamrock, met een eigen gewicht van 9 ton. De boordiameters van deze boor zijn vanaf Ø 64 mm. tot Ø 93 mm. met een maximale boordiepte van ongeveer 25 meter. Ook deze machine is uitgerust met stofafzuiging en kan zowel horizontaal als verticaal boren.