Springmatten
Jowenko Fabricage en Industriƫle Dienstverlening B.V. is zich gaan toeleggen op de productie van springmatten en heeft hiervoor in januari 1993 de machines en installaties voor de fabricage van deze matten overgenomen van de Rubber Recycling Utrecht B.V.

De springmatten worden vervaardigd van de loopvlakken van vrachtwagenbanden en kunnen gebruikt worden voor talloze doeleinden zoals: bescherming tegen schot-uitworp bij explosies. Dit is tevens de meest toegepaste gebruiksvorm van de matten. De springmat is een optimaal afdekmateriaal, waardoor de veiligheid van werknemers en publiek in grote mate verhoogd wordt. Het belangrijkste voordeel van de springmat is dat bij een explosie de luchtdruk gemakkelijk wordt doorgelaten, terwijl de mat zelf niet of nauwelijks verschuift. Uit proeven is gebleken, dat de springmat het meest optimale afdekmateriaal is.

Een tweede gunstige eigenschap is dat het werken met springmatten een kosten- en tijdbesparende oplossing is. Een andere veel toegepaste gebruiksvorm van de springmat is bescherming tegen spoorvorming. Vooral als er sprake is van modderige ondergronden, vormen deze matten een ideale tijdelijke rijbaan, zonder het risico van verschuivingen, zoals bij het gebruik van rijplaten nogal eens voorkomt. Ook worden de matten gebruikt bij traditioneel slopen, bijvoorbeeld bij het slopen van hoge objecten dichtbij andere bebouwing. Het doel van de matten in deze gebruiksvorm is de veiligheid en het voorkomen van schade.

Technische specificaties:
De springmatten worden vervaardigd van de loopvlakken van staal-radiale vrachtwagenbanden.
 • Gewicht:
  circa 900 kg. per mat

 • Wijze van verladen:
  in rollen

 • Transportcapaciteit:
  per trailer/container ca. 20 stuks.

 • Draadspecificatie:
  gegalvaniseerde staalkabel
  constructie: 6 x 24 + 7,
  diameter: 13,7 mm.
  treksterkte: 1960 N/mm2
 • Standaard maat:

 • 300 x 400 cm.